Haarlemse

De Hengelsportvereniging Haarlem e.o ( H.V.H ) is de grootste sportvereniging van Haarlem en telt meer dan 8000 leden.

Hengelsport

De vereniging bestaat al vanaf 1906 en voert sinds het samengaan in 1956 van de verenigingen
‘Haarlemse Hengelaarsbond’ en ‘Tussen het Riet’ de naam ‘Hengelsportvereniging Haarlem’.
De vereniging is aangesloten bij Sportvisserij Mid West Nederland en daardoor bij de landelijke organisatie Sportvisserij Nederland.

Vereniging

De vereniging huurt in Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Hillegom, Bennebroek en de Haarlemmermeer de visrechten voor haar leden. Maar ook het recreatiegebied Spaarnwoude met ondermeer de Mooie Nel, de Binnen- en Buitenliede, veer- en Hekpolder .

1906

Opgericht in

6

Gemeentes onder beheer

8255

geregistreerde leden

7

commissies

Snoek commissie

Binnen onze vereniging hebben we veel mooi viswater waar met succes op roofvis gevist wordt.

Daarom hebben we binnen onze vereniging een roofvisafdeling opgericht. Het doel van deze afdeling is om ieder jaar een activiteitenprogramma op te stellen. Hierbij wordt gedacht aan een info avond waarbij de beginnende en gevorderde roofvissers ervaringen met elkaar kunnen delen, het leren herkennen van potentiële snoekstekken, omgaan met Snoek en het toepassen van de kieuwgreep, workshops zelf kunstaas maken en het zelf fabriceren van goede onderlijnen behoren ook tot de mogenlijkheden.

Vliegvis commissie

FlyClub!!!

“FlyClub” is een serie van 6 clubavonden. In deze zes avonden leert u de basis van het vliegvissen, werpen en het zelf binden van vliegen e.d. Persoonlijke begeleiding staat hoog in het vaandel.

Wij zorgen voor de gereedschappen en bindmaterialen, maar u mag altijd uw eigen bindmaterialen meenemen!